De nye fete SUV nyhetene

Volvo_XC90_II,_August_2014,_03

2015 blir kalt et SUV-år fordi de dyre merkene nå har lagt frem sine nye hybrid suver. Vi snakker da om nye Volvo XC90, nye Audi Q7, Porsche Cayenne, og BMW X5. Alle disse har til felles at de er tilgjengelige med  plug in Hybrid. Det vil si at de kan kjøres elektrisk med ladbar el-motor, eller de kan kjøres med en vanlig bensinmotor. (Mer om Plug in Hybrid). Alle kommer også med helt ny teknologi, særlig innenfor assistentsystemer som skal øke sikkerheten i bilen. Dersom det kommer personer foran bilen vil den automatisk stoppe, og i mørket vil man kunne se foran seg ved hjelp av et kamera som gir et tydelig bilde i tåke, også kalt night vision.

 

Audi Q7 e-tron:

2015-03-03_Geneva_Motor_Show_4126

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:2015-03-03_Geneva_Motor_Show_4126.JPG

Nye Audi Q7 er nylig lansert, og det er akkurat åpnet for forhåndsbestilling. Det har vært en nyhet mange har ventet på siden den gamle har vært på markedet i nærmere 10 år. Nye Q7 e-tron blir regnet som den mest teknologiske av alle suvene på markedet, og både el-motoren og diesel-motoren er firehjulsdrift. Dieselmotoren er en 3,0 TDI på 272 hestekrefter, og med el-motoren i tillegg har bilen nesten 400 hestekrefter. Rekkevidden rent elektrisk er på 56km, men den totale rekkevidden med diseselmotoren er på 1410km. Bilen er også over 300kg lettere enn forgjengeren sin. Med en startpris på omkring en million, er Q7 den dyreste i sin klasse, særlig med tilleggsutstyr. Spekker man den full av utstyr, er man raskt på 1,5 millioner.

 

Porsche Cayenne s e-hybrid:

Porsche har nå kommet med en helt ny SUV, porsche cayenne e-hybrid. Den har en diesel motor på 333 hestekrefter og gjør 0-100 km/t på 5,9 sekunder. Den har en topphastighet på 243 km/t og prisene starter på litt over en million, men da er det mye standardutstyr. Den har en 8trinns automatgirkasse, veldig gode kjøreegenskaper, og veldig god komfort. Dette er en veldig god bil, den har en voldsom kraft og bruker ikke mye drivstoff. Dette er en Cayenne der du får mye motor og utstyr for en lavere pris enn en vanlig Cayenne.

 

BMW X5 xDrive40e:

BMW_X5_plug-in_hybrid

http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_X5_(F15)

BMW X5 har vært på markedet en stund, og skal nå komme som en hybrid versjon. Designet på bilen er likt, og bilen vil totalt yte 313 hestekrefter. Prisen vil også på denne ligge på omkring en million, og rekkevidden til el-motoren er 30km. Bilenvil gjøre 0-100 på 6,8 sek, men den har ikke veldig lang rekkevidde dersom man tester dette flere ganger.

 

Volvo XC90 PlugIn Hybrid:

Nye Volvo XC90 har akkurat kommet på markedet, den kraftigste modellen som heter T8 kommer med en hybrid drivlinje. T8, altså toppmodellen kommer med tilsammen 400hk. Bilen har tidligere vært en folkebil, med den er blitt betydelig dyrere. Likevel er det forhåndsbestillt over 1000 eksemplarer. Det er over dobbelt så mye som totalsalget av forrige Audi Q7.

 

 

Skrevet av: Anders, Sondre og Bjørnar

Kilder:

Bilnorge «XC90 er priset og klar» (28/5-15)

VG «BMW lanserer ladbar hybrid SUV» (28/5-15)

VG «Prøvekjørt Porsche Cayenne S E-hybrid» (28/5-15)

Audi «Vår neste Plug in Hybrid» (28/5-15)

Legg igjen en kommentar