Natt til 1 mai – Hva skjer i kveld?

729x

I natt begynner russefeiringen i Norge for fullt, men hva betyr det?

 

Mai er måneden da russen feirer rundt i Norge, hovedsaklig fordi de har fullført vidergående og skal ut i verden. Russetida mener mange er undomstidens høydepunkt, og mange ser fram mot tiden lenge. Allerede natt til 1. mai, begynner russene rudt i Norges land å feste, enten på fester, eller på festivaler som blir holdt rundt i landet. Noen av de mest populære russefestivalene som blir holdt i Norge er bl.a. Tryvann, det store mengder russ samler seg for å feste, Telemark, Trondheim, og mange flere studentbyer.

Det er jo ikke bare russen som feier natt til 1. mange ungdom rundt om i Norge feierer også denne natten. Mange undommer ser på natten til 1. mai som en av rekkruteringsfestene som skjer på våren, da mange møter venner og har det bra sammen. Det er mest ungdommer mellom 16 og 23 år som fester, men det er helt klart flest russ som bruker anledningen til å feste.

Selv om mange voksne anser russetida som bråkete og reskpektløs, er russetida først og fremst en tid da studentene får lov til å feire 13 års skolegang fullført. Da begynner voksen livet for fullt, og starter deres “nye liv” med drikking og festing.

DB

Legg igjen en kommentar