Hva gjør man i land, der man ikke feirer påske?

Religious tolerance illustration

Påske er en kristen tradisjon, som feires aktivt i Norge. Men hva gjør de, som ikke har påske som en tradisjon, i sin religion?

Jeg spurte tre elever, som kom fra tre forskjellige land, om hva de gjorde i påsketider.

Pavinee fra Thailand, sa hun ikke feiret påske, fordi hun er buddhist. Hun sa buddhister ikke gjør noe spesielt, på denne tiden av året, men de har andre tradisjoner, som å gå til tempelet, å dele ut mat til munkene.

 

 

I tillegg til å spørre en buddhist, spurte jeg Mohammed fra Sudan, og Jilan fra Afghanistan. De er begge muslimer, og tror på Islam. Derfor feirer de heller ikke påske. Istedenfor har de noe som kalles Id. Da samles folk fra byen, i moskeen, og ber. Forskjellen på de to landene her, er at de spiser egg i moskeen i Afghanistan, men ikke i Sudan. Etter de har vært i moskeen, går de hjem til hverandre, og spiser masse god mat. Så drar man hjem, når man er ferdig.

 

Skrevet av Linn Johanne

 

Fremhevet bilde – penumbramag.com

 

Legg igjen en kommentar