En sikker natt til første mai

Politibil - Drammens Tidene

Natt til 1.mai er kvelden når russen feirer slutten på 13 års skolegang. De har jobbet hardt i nesten tre år for at denne milepælen skal bli så bra som mulig. Det er likevel ikke bare russen som tyr til festing denne natten. De siste årene har natt til første blitt sett på som en negativ begivenhet, hvor ting kommer ut av kontroll. Det sies å være politiets mest hektiske arbeidsdag i diverse områder, mens det andre steder virker som om det en helt vanlig natt.

Natteravnene

På denne dagen, går frivillige foreldre og voksne rundt om i hele landet, og passer på omstendighetene. De er med å skape trivsel, trygghet og tilhørighet. De blir satt ut til å passe på et utdelt område, og de samarbeider med både politi, kommune og skole. Det varierer fra område til område hvordan forholdene er, og hva som skjer. Natteravnene har opplevd både hyggelige og mindre behagelige situasjoner natt til første.

545643_297086220367460_1235227461_n
Politiet

 

Natt til 1.mai i 2014 ble en hektisk natt for politiet i Drammen. Det ble til sammen pågrepet og innlagt syv personer av politiet i Søndre Buskerud. Oppdragene innehold bla. vold, skadeverk, kjøring i beruset tilstand og innbrudd. Selv om dette egentlig er en feiring for russen, kom det inn null klager på de i løpet av natten.

Politiet sørger for, sammen med nattravnene, borgernes sikkerhet, trygghet og velferd. Uten dem ville kvelden mest sannsynlig få en mer negativt utfall.

Politi-Norge-logo

 

 

Kilder:

DT. «Politiet: -Hektisk natt til første mai»

Natteravn. «Om oss»

Facebook. «Natteravnene Norge»

Politiet. «Politiet«

Legg igjen en kommentar