Påske i Polen

romania-599428_640

Jeg fikk i oppgave å finne ut hvordan de feirer påske i Polen, derfor gikk jeg ned til Jakub, Jakub, Matylda og Pawel for å intervjue dem, dette er svarene jeg fikk:

De sa de pleier å dra hjem til hele familien i Polen. Der maler de egg, og spesielt en type egg som heter Pisanki. For det meste spiser de skinke til middag, men varierer også med annet. På palmesøndag samler de seg og går i tog med palmeblader, som de vifter rundt seg. De fyller kurver med mat, som for eksempel brød. Etter dette går de til kirken der presten velsigner kurven, så spiser de maten etterpå. Det å bake kaker er også noe de gjør ganske mye i påsken. Det er to type kaker de også har i kurven, de heter Babka og Mazurek.

Matylda forteller at på søndagen pleier påskeharen å komme, han deler ut godterier og gaver til alle sammen. På mandagen samles de igjen og går ut på gatene med iskaldt vann som de kaster på hverandre. Jakub sier at de spiser et type lam som er laget av bl.a. smør, brød og sukker, det har de også i kurven som presten velsigner.

 

Skrevet av: Sofie

 

Legg igjen en kommentar