Leonard Nimoy

320x240

Leonard Simon Nimoy ble født 26. mars 1931 i hovedstaden Boston i Massachusetts i USA. Helt siden han var syv år gammel var Leonard Nimoy veldig interessert i skuespill, men han ble ikke med i noe ordentlig skuespill før han var 17 år gammel. Han studerte fotografi i UCLA (University of California, Los Angeles), men han fullførte aldri studiene. Han var også regissør, manusforfatter, poet, musiker og fotograf.

Leonard Nimoy er kjent for mange av roller hans i forskjellige filmer og skuespill. Men den rollen han er mest kjent som er Spock, fra TV-serien Star Trek. Han begynte å spille Spock i Star Trek i 1966, det var da han begynte å bli kjent over hele verden. Men også før det hadde han allerede spilt i rundt 50 andre filmer og TV-serier.

Han spilte Spock i hele den originale Star Trek TV-serien fra 1966 til 1969, samt seks andre Star Trek filmer gjennom 1980- og 1990-tallet. To av disse filmene var det Leonard Nimoy selv som regisserte, det var de to filmene The Search for Spock og The Voyage Home.

Han fikk fire Emmy-nominasjoner til sammen, med tre av dem fra sin rolle som Spock. Den fjerde fikk han for sin rolle i filmen A Woman Called Golda.

Leonard Nimoy døde 27. februar i år (2015) og ble 83 år gammel.

Skrevet av Fredrik

 

Kilder:

Bilde: «StarTrek»

Informasjon: «Wikipedia«