League of Legends Season 5 Esporten

 

Bilde: Riot

League of Legends er et online mmo spill som blir spilt av millioner av personer.

Spillet:

Det er to lag mot hverandre (5v5) som kjemper om å ødelegge det andre lagets base eller «nexus» som det heter i spillet. Du starter i level 1 og går ut i 1 av 3 «lanes» for å drepe minions som gir deg poeng til å levle opp for å bli sterkere. Det laget som blir sterkest, raskest, er som regel det laget som vinner.

Det er også en esport som har livestreamet siden 2010 der mange lag av profesjonelle spillere som kjemper om flere millioner kroner. 1 lag er satt sammen av 5 spillere og 2 coaches. Esporten idag har 500 000 som ser på live og det blir bare flere og flere. De som er gode nok kan leve av det og spiller 14 timer daglig. Det høres mye ut, men det føles ut som dagen bare varer er 2 timer når spiller. De bor sammen og trener ca 8 timer av det de spiller. Lagene som er profesjonelle spiller mot hverandre og gjør seg vant til ny «season». En ny season er hvert år når League of Legends gjør om masse på spillet og de profesjonelle må finne ut hva som er best å spille osv.

Bilde: Riot

Når lagene møtes i det som heter «lcs». De sitter  på en scene med PC-er og blir filmet, mens de velger hvem de skal spille. Laglederen står bak og gir dem tips på strategier for team fights og hvor de skal pushe.

Kilder:

Bilde LCS

Bilde Riot