Besiege preview

Besiege

 

Besiege er et fysikkbasert sandkassespill som nettopp har kommet gjennom Steam Greenlight og er nå i early access(alpha på steam). Spillet handler om å bygge middelalderske beleiringsmaskiner og andre masseødeleggelsesvåpen for å klare de hittil 15 nivåene.

 

Vi spilte Besiege og det slo oss med en gang at spillet er veldig preget av at det er i alphastadiet, men den herlige grafikken og de helsprø suicidale sauene fikk oss kjapt på andre tanker. Vi bygde en stor katapult som skulle kaste en bombe. Maskinen ble ødelagt under sin egen vekt og bomben detonerte slik at hele katapulten ble slynget mot målet og totalt ødela, vi satt i 2 minutter og så på alle de figurene i spillet som løp rundt livredde samtidig som at det eksploderte rundt dem på alle kanter, imens prøvde vi skjønne hva som nettop hadde skjed. vi forsto ingen ting og prøvde på nytt. Etter 3 timer, mange eksplosjoner og enda flere likviderte sauer følte vi at vi gjort alt som alphaen kunne tilby.

 

I framtiden planlegger utviklerne (Spiderling Studios) å legge til flere nivåer, i form av øyer, som vil se forskjellige ut fra øy til øy. Spillets pris vil variere utifra hvor mye innhold spillet har. Når vi skriver denne anmeldelsen koster det 50 kr. på Steam.

 

Verdt prisen?

Når spillet koster så lite og er gøy å spille er det et must-have for fans av sandkassesjangeren eller kreative mennesker som bare vil sprenge noen slott og ødelegge noen landsbyer. Vi hadde gøy med spillet og gleder oss til de nye idéene som blir lagt inn i fremtiden. Det får en score på 8 av 10 i forhold til andre spill i alphastadiet, på grunn av den blomstrende communityen og anlegg for kreativitet spillet har.