Leser gutter mindre enn jenter?

Reading-Books

De siste årene har lesing blitt en stor favoritt blant alle aldre, både e-bøker og vanlig bøker. Det er spesielt blitt sagt at gutter leser mindre enn jenter, er dette sant?

Vi bestemte oss for å ta en spørreundersøkelse på hvor mange som liker å lese. Vi så etter sammenhenger mellom alder og kjønn. I tillegg spurte vi de som liker å lese, om hvilken sjanger de foretrekker mest av alt. Vi valgte å ta aldersgruppen 0 – 75 år, og delte disse inn i 8 grupper, der antallet er 7 stykker i hver gruppe. Gruppene er basert på alder og kjønn.

Dette ble resultatet vårt:  

Leseundersøkelse

Over ser dere et diagram som viser hva de forskjellige aldersgruppene svarte, når vi spurte dem om de likte å lese. Man kan se at de fleste liker å lese i en tidlig alder, både gutter og jenter, men når man går over i tenårings-alderen, så mister man litt interessen. Dette faller spesielt på gutter. Heldigvis så kan man se at man får tilbake interessen, når man blir eldre.

 

  • Det går som en berg-og-dalbane.

 

Vi tror at grunnen til at tenåringene (unge jenter og gutter) ikke er så begeistret for å lese, er fordi i dette samfunnet vi er en del av nå, har mange flere utvalg og muligheter blant digitale hjelpemidler.

Dette er bare en undersøkelse blant noen få folk, så vi kan ikke si sikkert at gutter liker å lese mindre enn jenter. Men ut ifra undersøkelsen vår, så viser det dette.

 

Som vi sa, sjekket vi også hvilke lesesjangere, som var mest populære for de som liker å lese.

Dette ble resultatet:

 

Sjanger sektordiagram

 

Vi kan se at faktabøker er en stor favoritt bland de vi spurte. Like bak ligger krim etterfulgt av fantasi. På sisteplass er Sci-Fiction, Thriller, tegneserie og historie. (vi beklager utydelig bilde).

 

Kilde på fremhevet bilde: Diabetespartnership.org

Laget av: Stine Marie, Christine og Linn Johanne