Høvik skole ble kretsmestere i håndball

Jentene i aksjon

I oktober 2014 ble Håndballuka i Drammen arrangert, og Høvik skole stilte med flere lag. Vi deltok med to jentelag og et guttelag. Da dagen var over, endte resultatet med seier for det ene jentelaget, som bestod av jenter fra både 9. og 10. trinn.

Dette betydde at de senere ville delta i kretsmesterskap i Runarhallen i Sandefjord.

 

Da skolen startet onsdag 4. februar tok laget turen inn til Sandefjord sammen med gymlærer Bengt Holst, og vi var så heldige å få være med.

Den første kampen startet 11.00, og det så allerede lyst ut etter første omgang med ledelse på 7 mål. Etter andre omgang tok Høvik-jentene seieren over Holla med 22-14. Spenningen og forventningene for dagen var i gang.

 

Etter en liten pause var kamp nummer 2 i gang. Ettersom at vinnerne av de første kampene spilte mot hverandre, ble det naturligvis jevnere mellom lagene. Etter første omgang var stillingen 10-5 til Høvik. Målforskjellen ble mindre under andre omgang, men Høvik-jentene dro inn seieren også i denne kampen. Stillingen ble 22-19 til Høvik, og de hadde nå kommet til finalen.

 

Etter en lang pause på rundt tre timer var spillerne klare for dagens siste og viktigste kamp. Motstanderen var Breidablikk, og begge lagene forberedte seg på en hard kamp. Slik ble det også. Mot slutten av første omgang hadde Høvik allerede mistet en spiller på grunn av en skade, og Breidablikk lå foran med ett mål. Det var tydelig at nivået mellom lagene var likt. Andre omgang viste seg å være veldig spennende, og lagene tok ledelsen om hverandre. Et minutt før kampen var over var stillingen uavgjort, og flere av tilskuerne hadde vanskelig for å sitte rolig på grunn av spenningen. Noen få sekunder før slutten skåret Høvik det avgjørende vinnermålet. Finalen var over, og jentene var offisielt kretsmestere i håndball.

Vi gratulerer jentene våre masse med seieren!

 

10965322_577488229053532_1781430893_n

Jentene etter å ha tatt seieren. Foto: Ida Eide Johansen

 

 

Skrevet av: Signe og Ida