5 enkle tips til for å bli mer miljøvennlig

lyspære

Vi vet jo at klimaet til alle tider har endret seg. Men det endrer seg fortere nå. Hva er grunnen til det? Har vi mennesker noe med dette å gjøre?

Grunnen til klimaendringene er i hovedsak drivhuseffekten, og for mye utslipp av CO2. Begge grunnene er noe vi mennesker har noe å gjøre med. Vi kutter ned skog, så det ikke blir noe som kan ta opp den CO2 vi slipper ut. Vi har også startet et forbrukersamfunn, der vi kaster ting som nesten ikke er brukt. Dette gjør så fabrikkene må lage mer, og slipper ut flere farlige gasser.

Du har kanskje hørt om ekstremværet Nina? Hun er en vind som har målt 45,6 meter per sekund, og laget mye skader. Tusenvis av mennesker mistet strømmen, trær veltet og hus falt ned.

Hvis vi fortsetter med å kutte ned trær og forbrukersamfunnet, som vi allerede har startet med, vil vi få mer ekstrem-vær, som Nina. Plutselig vil polene smelte, og land vil bli liggende under vann. Er dette det vi mennesker vil?

 

5 enkle tips til for å bli mer miljøvennlig

  1. Det er faktisk så enkelt som å kildesortere riktig. Det er ikke vanskelig, og det tar bare et par sekunder. Det er veldig effektivt.
  2. Du trenger ikke kaste, f.eks. klær, etter engangs bruk. Hvis du har en gammel bukse, kan du klippe den til shorts om sommeren.
  3. Vær rask i dusjen. Da vil du både spare tid, penger og vann. For å passe tiden, kan du bruke et timeglass. Det gjør at du blir mer motivert til å bli ferdig fort.
  4. Skru av lyset. Det er ikke vits å ha på lyset i rom du ikke er i. Det vil du spare mye penger på, og du gjør miljøet en tjeneste.
  5. Når du skal lufte, ta i stedet en rask stormluft. Lukk vinduene fult opp og vent en liten stund. I stedet for å ha vinduene på gløtt i timevis.

 

Kilder: FN

Foto: Naturbarnehagen