Martin Ødegaard -et ungt talent

pohephe

Martin Ødegaard

 

-et ungt talent i den norske troppen

-en trollmann med ballen

-farligt høyt nivå på en gutt på  bare 16 år

-gutten det norske landslaget trengte

 

Disse bemerkelsene er bare noen få av alle unggutten fra Drammen har fått hittil, og han vet at dette er begynnelsen på noe stort. Martin Ødegaard er en ung gutt født i desember 1998, som har blitt mye omtalt i media de siste månedene. Det store utbruddet kom da han ble den yngste fotballspilleren i historien til å spille i en EM-kvalifiseringskamp og med proffkontrakt i   den utviklende klubben Strømsgodset, somkK4fJHnneuxr7Qiq8VDsjQzc_6ExXdntVhQyvgpRWT_w er kjent for å utvikle nye talenter og store spillere.

 

Vet at noe stort er på vei

Etter sin store fremgang i Strømsgodset, skal drammenseren ha fått en rekke tilbud fra mange forskjellige store klubber i Europa, deriblant noen av verdens beste fotballag. Martin vet at store klubber, mye penger og utilstrekkelig med utvikling frister, men har bestemt til å bli i Godset helt til han føler han er klar for noe større.

 

Har lært av faren

Faren til Martin, Hans Erik Ødegaard, som spilte profesjonelt både i Strømsgodset og Sandefjord, har stor innflytelse på sønnen, og har blant annet lært han at det er lurt å bli i en utviklende klubb helt til han, og faren føler seg klare til noe større. Faren jobber forøyeblikket i den ferskeste klubben i Tippeligaen, nemlig Mjøndalen IF,som har hatt stor vekst de siste årene, senest da de vant over Brann i Kvalifiseringen til Tippeligaen.

 

Interessen har vært stor i det siste

De siste ukene har det gått rykter om at Martin har trent hos diverse toppklubber i verden, deriblant Liverpool, Real Madrid og Manchester United. Flere av klubbene står fortsatt i kø for å møte spilleren, men Martin passer på å bruke nok tid i hver klubb til å få et inntrykk av klubbene. Størst interesse har derimot kommet fra Martins favorittlag, Liverpool, som har vist relativt større interesse, enn de andre. Den siste uken han han blandt annet vært innom Arsenal, som Strømsgodset, er kjent for å gi nye unge spillere engod begynnelse i de store ligaene.

 

Han kan slite i de store ligaene

Ifølge den nylige Celtic signerte fotballspilleren, Stefan Johansen, kan Martin møte de store ligaene med sjokk. En spiller i den Engelske ligaen Premier League møter ca. 65.000 supportere i hver kamp, noe som er vesentlig større enn Norge, med drøyt plass til 5000 i en stadion. Presset kan bli for høyt på unggutten, og forventningene kan dytte han ned, med tanke på alt verden har hørt om “vidundergutten”.

 

Kan fortsatt nå langt

Selv om forventningene varierer, er det sikkert at Martin vil nå langt. Han har en fysikk og ballkontroll, svært få har muligheten til å få så tidlig. 

Skrevet av Bjørn

Kilder:

nrk

wikipedia

google bilder