Martin Ødegaard, det store talentet.

Martin Ødegaard

Martin Ødegaard er en norsk fotballspiller født 17. desember 1998 (15 år skrivende stund.) Ødegaard har klart å sette mange rekorder det siste halvåret, som en

europeisk rekord som den yngste fotballspilleren noen sinne til å spille en EM – kvalifisering kamp og vinne i en alder av 15 år og 300 dager.

Fotball ferdigheter og statistikk

Martinredigert

Martin Ødegaard i norgedrakt

Til å være i en alder av femten er har han et fantastisk overblikk, og er flink til det å sende pasninger. Han er også flink til å holde seg på beina og skape sjanser, for å få mål. Statistikken hans så langt er 15 kamper fra start, fem mål og syv målgivende og tre landskamper, hvor debuten kom 27. august mot De forente arabiske emirater.

Fått det fra løkka.

I fotball er det ikke nok med bare talent, du må trene og like det du driver med. Det er egentlig ingen overdrivelse å si at Ødegaard har spilt fotball hele livet sitt. Han har alltid spilt fotball på løkka og gjør det fremdeles, han får også i følge han selv tid til å spille der nesten hver dag.

Et liv utenom fotballen

Martin Ødegaard er også kristen, og han mener det har vært viktig for å holde seg på bakken. I et intervju med Martin og faren snakket de om det å være kristne og hvordand det kan hjelpe han med karrieren. Blant annet har han også en twitter-konto hvor han reetweter ting som har med gud å gjøre.

Kilder:

VG. «Martin Ødegaard: – Troen er viktig for meg»

snl. «Martin Ødegaard»

Skrevet av Peder