FAST AND THE FURIOUS SKUESPILLER, PAUL WALKER´S DØD

PaulWalkerMar09

Paul Walker ble født 12. september 1973, og døde 30. november 2013. Han er mest kjent for å ha hatt hovedrollen i bilfilmene Fast and the Furious, sammen med Vin Diesel, men hadde også hovedrollen i Into the Blue i 2005.

Privatliv:

Paul Walker ble født i Glendale i Los Angeles i California. Der vokste han opp sammen med hans mor, Cheryl, faren hans Paul Walker, og to brødre og to søstre. Han var den eldste av alle fem barna. Faren til Paul Walker ble to ganger Golden Glovesvinner, som er en boksekonkurranse i USA, men han var hovedsakelig kloakk-entreprenør. Paul Walker bodde i Santa Barbara, en by i California, sammen med sine to hunder. Han hadde også en datter som bodde sammen med moren Rebecca McBrain på Hawaii. Walker var surfer, og hadde lilla belte i brasiliansk Jiu-Jitsu.

Kjendisliv:

Paul Walker var på TV allerede som to åring. Da var han med i en TV-reklame for bleiene Pampers. I 1986 begynte hans filmkarriere, men det var i 1998 han ble virkelig kjent. Da spilte han i komedien Meet the Deedles. Dette gjorde at han fikk nye roller i kjente filmer, og i 2001 fikk han sitt store gjennombrudd i bilfilmen Fast and the Furious, sammen med Vin Diesel, en kjent amerikansk skuespiller og regissør. Walker var også med i Fast and the Furious 2, 3 og 6, og var med på deler av innspillingen til film 7 rett før han døde.

11156856713_bf66a426d5_o

Slik så Porschen ut etter ulykken

Ulykken:

Etter gjennombruddet i bilfilmene Fast and the Furious tjente Walker mye penger og hadde flere dyre sportsbiler. Den 30. november 2013 satt Paul Walker på med hans venn Roger Rodas i en Porsche Carrera GT i Santa Clarita, nord for Los Angeles. Dette er en sportsbil som yter 612 hestekrefter og går 0-100 på bare 3,9 sekunder. Roger Rodas skal ha mistet kontrollen over bilen og krasjet i et tre, bilen skal deretter ha tatt fyr. Både Paul Walker og Roger Rodas omkom på stedet. I mars 2014 ble det etter en undersøkelse vist at bilen skal ha hatt en fart mellom 130 og 150 km/t, og dekkene skal også ha vært ni år gamle. Innspillingen av Fast and the Furious 7 ble stanset, og det ble mye prat med familien om filmen skulle vises eller ikke. Denne filmen har premiere i april 2015.

 

Skrevet av: Bjørnar

 

Kilder:

Wikipedia «Paul Walker» (14/12-14)

Wikipedia «Vin Diesel» (14/12-14)

VG «Filmstjernen Paul Walker er død» (14/12-14)

Etonline «Paul Walker’s Dad: ‘I Miss Him More Now» (14/12-14)

Aftenposten «Fast and the Furious stjerne død» (12/12-14)