Thor Hushovd visste om dopingen til Lance Armstrong

Foto: Eugene Wei

Foto: Eugene Wei

Lance Armstrong fortalte Thor Hushovd at han hadde dopet seg i en konkuranse. Dette har Thor visst om lenge. Da Armstrong fortalte til Oprah at han hadde dopet seg, begynte Thor produksjonen av en selvbiografi som skulle fortelle om dette. Thor ville bare unngå å være den første som sier offentlig at Armstrong hadde dopet seg.

Det har vært mange kommentarer når det gjelder denne saken. Mange trodde derfor at Thor beskyttet Armstrong hele veien. Armstrong og Thor har kjent hverandre lenge. Armstrong sente da en SMS til Hushovd hvor han spurte om han virkelig trodde han var den eneste som jukset der ute.

Tror du virkelig jeg er den eneste som jukser der ute? Hvor dum går det an og bli

 

– Armstrong på SMS til Hushovd

 

 

Vi ville vite hva elever synes om saken

Foto: NRK / Christophe Ena

Foto: NRK / Christophe Ena

Hva synes du?

Elev 1:

Dårlig gjort av Armstrong å si det, og dope seg i det hele tatt. Synes Tor skulle sagt fra til andre, og ikke holdt det helt for seg selv.

 

 

Elev 2:

Thor burde ha sagt fra til andre. I det hele tatt sagt fra til de som forsker på om de har dopet seg. Armstrong burde ha innrømt det tidligere enn da han gjorde det.

 

Hva ville du gjort hvis du var dem?

Elev 1: Jeg ville ikke sagt det til noen i det hele tatt! Hadde holdt det for meg selv. Hadde jeg vært Tor ville jeg bare fortsatt å trene akkurat som jeg skulle gjort uansett.

 

 

Elev 2: Jeg ville sagt fra til de som forsket på doping med en eneste gang. Ville ikke utsatt det så mye som han gjorde da. Hadde jeg vært Armstrong hadde jeg mest sannsynlig ikke dopet meg i det hele tatt, så da hadde ikke alt dramaet skjedd.

 

Her er statistikken for resten av elevene vi spurte.


Statistikk

Kilder: NRK. «Hushovd holdt munn om Armstrong-doping – ville ikke bli hovedvitne»

 

Skrevet av: Aleksander, Sivert og Christine

Legg igjen en kommentar